Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Lomo napisał:
To teraz ci Cysiek przełożę na polski język. Pojechałem swego czasu Faroe Islands i podpisałem umowe za 150 dkk, co było dla mnie dość atrakcyjną stawką. Ale do czasu jak nie zobaczyłem cen w sklepach czyli Norwegia x 2. Do czasu jak nie zobaczyłem paska wypłaty zasiedziałego Eskimosa który miał 300 dkk, a operator koparki na zlecenie 600 dkk. No i wysłuchiwanie od sąsiadów "czemu tu przyjechaliście , co pracy nie ma w Polsce" nie było miłe. i co zmieniles praca na 500dkk czy dalej jebales za grosze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
171 Postów

(wsteczniak)
Stały Bywalec
cysiek33 napisał:
Lomo napisał:
To teraz ci Cysiek przełożę na polski język. Pojechałem swego czasu Faroe Islands i podpisałem umowe za 150 dkk, co było dla mnie dość atrakcyjną stawką. Ale do czasu jak nie zobaczyłem cen w sklepach czyli Norwegia x 2. Do czasu jak nie zobaczyłem paska wypłaty zasiedziałego Eskimosa który miał 300 dkk, a operator koparki na zlecenie 600 dkk. No i wysłuchiwanie od sąsiadów "czemu tu przyjechaliście , co pracy nie ma w Polsce" nie było miłe. i co zmieniles praca na 500dkk czy dalej jebales za grosze

Polakowi to min 1000dkk, pod warunkiem, ze jest patryyjota i ma koszulki z kotwica tudziez wyklete kotwice. Wtedy sie ludzie w swiecie poznajom i wiedzo, ze taki to nic nie ukradnie jak onego pod dach przyjmo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Cysiek , pojechałem z powrotem, no między innymi z powodu że widziałem że domy za bardzo nie szły (to się mogło skończyć nie zobaczeniem nawet tych 150 dkk). Ale przedewszystkim dlatego że po wysłaniu babie kasy , to wpół miesiąca mi wołała znowu. Ale co można było zdziałać jak nawet takie tanie danie jak fiskeboller to cena nawet x3 norweska.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
tak drogo w Dani a miale tam na wczasy jechac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
Lomo napisał:
Do Daniela. To nie tak działa. Polak zabiera bardzo często pracę bo podejmuje się tej pracy za każde pieniądze. I jeszcze by za każdą prace buty lizał angolowi. Angol nie może kalkulować że będzie mieszkał na spędzie w 10 osób i żarł barachło z przeceny. Czemu Polacy robią z siebie takie bydło. Jak chcieli ściągnąc Ukraińców na budowy w Polsce to się okazało że Ukraińcy są zaiteresowani ale za 1000 euro i darmowe zakwaterowanie. A Polak w POlsce jebie na budowie za 8 zeta/h. Ja pierdolę co za popierdolony kraj i naród.

100% prawda , chcialem wrzucic cos z lekka satyra zeby sztywno nie bylo i spiny na forum..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Cysiek w Danii właściwej jest tanio i fajnie. Faroe I. to terytorium autonomiczne pod zwierzchnictwem Danii. A tak jak chcesz jechać do Danii na wczasy jest tam od groma campingów w lepszym i gorszym standardzie. W sklepach jak netto czy lidl to wręcz taniej się zaopatrzysz niż w POlsce. Tylko że na prowincji to są Brugseny i SuperBrugseny , tam tanio nie jest ale towar z całego świata , pierwsza klasa. Nie kupisz w POlsce takiego dobrego jedzenia jak w Brugsenach. No i podstawa Danii (właściwej) czyli piwo , najtańsze to masz skrzynkę za zgrzewkę w Norwegii. No i jest specjalne piwo Faxe 12 volt w 1-litrowych puszkach , generalnie jedno całe szybko spijasz i leżysz tylko ciągnie landrynkami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Lomo napisał:
Cysiek w Danii właściwej jest tanio i fajnie. Faroe I. to terytorium autonomiczne pod zwierzchnictwem Danii. A tak jak chcesz jechać do Danii na wczasy jest tam od groma campingów w lepszym i gorszym standardzie. W sklepach jak netto czy lidl to wręcz taniej się zaopatrzysz niż w POlsce. Tylko że na prowincji to są Brugseny i SuperBrugseny , tam tanio nie jest ale towar z całego świata , pierwsza klasa. Nie kupisz w POlsce takiego dobrego jedzenia jak w Brugsenach. No i podstawa Danii (właściwej) czyli piwo , najtańsze to masz skrzynkę za zgrzewkę w Norwegii. No i jest specjalne piwo Faxe 12 volt w 1-litrowych puszkach , generalnie jedno całe szybko spijasz i leżysz tylko ciągnie landrynkami.

Jakby cycek byl norwegiem ( bron boze! ), to wtedy moglby zaspiewac: Det er deilig å være norsk i Danmark!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Joseph napisał:

Koledzy z pracy sami to mówią że młode pokolenie jest "ustabil" i twierdzą wszystko im się należy.

Zdaje sobie sprawę że na całym świecie staży narzekają na młodych, od czasów zanim jeszcze wynaleziono koło, ale w tym kraju chyba bardziej. Nadmiar pieniędzy psuje społeczeństwo.

I niby Polacy są inni. Niestety nic lepszego, i to nie tylko młodzi.
Wystarczy poczytać trochę to forum, żeby zobaczyć, że wielu osobom wydaje się, że swietym obowiązkiem każdego Polaka zamieszkałe go w Norwegii, jest pomoc tym co jeszcze tu nie przyjechali (lecz chca). A pomóż, to często nawet dziękuję nie usłyszysz - no bo przecież im się należy. Strasznie to zniechęcają.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Elise napisał:
Joseph napisał:

Koledzy z pracy sami to mówią że młode pokolenie jest "ustabil" i twierdzą wszystko im się należy.

Zdaje sobie sprawę że na całym świecie staży narzekają na młodych, od czasów zanim jeszcze wynaleziono koło, ale w tym kraju chyba bardziej. Nadmiar pieniędzy psuje społeczeństwo.

I niby Polacy są inni. Niestety nic lepszego, i to nie tylko młodzi.
Wystarczy poczytać trochę to forum, żeby zobaczyć, że wielu osobom wydaje się, że swietym obowiązkiem każdego Polaka zamieszkałe go w Norwegii, jest pomoc tym co jeszcze tu nie przyjechali (lecz chca). A pomóż, to często nawet dziękuję nie usłyszysz - no bo przecież im się należy. Strasznie to zniechęcają.

---------------
Bingo,Eliza...jedyny srodek na tę baloniastą uzurpację to sarkazm i drwina. Honoru miec nie muszą,ale chocby odrobinę wstydu by stało....( Klasyka : Nic nie umiem,jezyka nie znam,jestem w Oslo pierwszy raz,ile mogę zarobic....pomózcie!!!! ).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
WujekJanek napisał:

No tak na logike... Jesli Ty, ktory czytasz to teraz, a jestes bez pracy byl bys lub byla bys rodowitym Norwegiem, tu sie urodzila i wychowala, miala setki znajomych Norwegow i dziesiatki przyjaciol, rodzine, powiazania, biegla znajomosc jezyka... Ile czasu zajelo by Ci nalezienie sobie jakiejkolwiek pracy? 3 godziny, czy moze az 2 dni???
.

No, no,...... ciekawa ta twoja logika. Jezeli zamiast norwega w norwegii podstawic w twoim tekscie polaka w polsce, to skad bezrobocie w Polsce ? W koncu kazdy ma jakas rodzine, znajomych, powiazania......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok